U zdravom telu zdrav duh

“Mens sana in corpore sano” – izreka koju i oni koji nisu učili latinski znaju. Za svaki slučaj prevešćemo je – “U zdravom telu zdrav duh”.

Na žalost, savremen čovek, zbog mnogo obaveza, zanemaruje svoje telo, ili bolje reći zanemaruje potrebe svog tela. Fizička aktivnost je potreba tela. Isto kao što auto koji stoji u garaži, brže propada od auta koji se redovno vozi i servisira, tako i telo koje nije aktivno „propada“.

Još je Platon zaključio da: „Nedostatak aktivnosti uništava dobru kondiciju svakog ljudskog bića, dok je kretanje i metodičke fizičke vežbe čuvaju i održavaju.“ Verovatno ste i sami primetili da ako tri dana ne izađete iz stana, četvrtog dana nemate volje ni da ustanete iz kreveta. Verovatno bi ste se za mesec dana razboleli i onda bi morali da se aktivirate, jer je lekar tako rekao.

Motivacija je od velike važnosti, a disciplina je presudna. Nadamo se da će činjenica da je fizička aktivnost neophodna za zdravlje biti od pomoći u onim trenutcima kadam ništa drugo ne može da vas natera da vežbate. Fizička aktivnost može da bude i obična šetnja, ali da traje bar pola sata. Ako želite da počnete sa vežbanjem, a eto ne znate kako ili počnete pa vam se nešto ispreči i onda ne možete da vežbate, dobro bi bilo da vodite notes ciljeva. Napišite sve svoje sportske ciljeve i obavezno napišite datume do kada koji cilj planirate da ostvarite. Kako budete istrajavali i ostvarivali svoje ciljeve biće sve lakše, a te male pobede jednog dana će vas podsetiti kako ste bili disciplinovani i od reči.

Dobro bi bilo da svoje sportske želje podelite sa nekim, to će vas obavezati da budete istrajni, jer niko ne želi da bude lažov ili da ga smatraju neistrajnim. U ciljevima i sporvođenju istih može vam pomoći stručni tim FizioCentra, ali možete povesti i prijatelja i vežbati zajedno. Na taj način ćete imati nekoga ko će vam biti višestruko od pomoći – biće vam društvo i pomoć prilikom vežbanja, nateraće vas da dođete i vežbate kada vam se ne vežba, pohvaliće vas kada uspete i kada ostavrite svoj cilj, a na kraju svakog treninga biće vam društvo u ImpulsRestoran-Baru. Kao naša podrška i motivacija vama evo još par izreka i mudrih misli:

  • Kada je u pitanju pravilna ishrana i vežbanje, ne postoji „Počeću sutra“. Sutra je bolest. – V.L. Allinear
  • Telesna kondicija nije samo jedan od najvažnijih ključeva za zdravo telo, to je temelj dinamične i kreativne intelektualne aktivnosti. – Džon F. Kenedi
  • Ne prestajemo da vežbamo jer starimo – već ostarimo zato što smo prestali vežbati. – Dr. Kenet Kuper
  • Osamdeset odsto uspeha je pojaviti se. – Vudi Alen

Pronađite nas

Adresa
Vladimira Popovića 10
11070 Novi Beograd

Radno vreme
Ponedeljak – Petak: 8–17H

Kontaktirajte nas

Nebojša Džogović

direktor hale

+381 64 8280930

Pronađite nas

Adresa
Vladimira Popovića 10
11070 Novi Beograd

Hours
Ponedeljak – Petak: 9:00–17:00
Subota i Nedelja: 11:00–3:00

impuls-hall-logo

Šta nudimo

- 3 terena sa Gerflor podlogom

- 7 svlačionica

- Restoran

- Fizio centar

- Prodavnica opreme

Kontakt sportskog centra

Vladimira Popovića 10
11070 Novi Beograd

Nebojša Džogović
- direktor hale -
0648280930

Radno vreme hale Impuls

8:00 - 23:00

Impuls Hall d.o.o.